Megfogadtam, hogy nem fogok szakmai cikket írni. Ez nem is az, viszont van köze hozzá. Az utóbbi hetekben megihletődtem a „munkám” által. Helyesebben engem ihlettek meg mások 😊.

Ember vagyok, nő vagyok és van egy coach szerepem. Hogy ez mit jelent számomra? Elköteleződést, amitől szebb és kerekebb az életem.

Egyszerűen: szeretem, amit csinálok.

Azért csinálom, mert ebben érzem azt, hogy ki tudok teljesedni. Ekkor vagyok legigazábban önmagam.

Pont ezért nem tudom megfelelően kezelni az elismerést, mert úgy érzem, hogy semmi mást nem teszek, mint hogy önmagamat adom. A gondolataimat, a nyugalmamat, a habitusomat, a tudásomat, a nem tudásomat, a humoromat, az elfogadásomat, az előítéletmentességemet, a szeretetemet. Szívvel-lélekkel tudok jelen lenni úgy, hogy még a kreativitásomat is kiélhetem benne.

Mindig vannak új eszközök, amivel színesíteni és közelebb lehet hozni bonyolultnak tűnő dolgokat. Valakinek ez azt jelenti, hogy egy fénymásolópapíron áll, van aki post-iteket ír, van aki az erdőben sétál velem, van aki a földbe rajzol, van aki kártyázik vagy társasjátékozik, van aki súlyzót emelget és van aki a hátitáskámat, van akivel csak beszélgetünk. Aztán legózunk, asszociációs képekről beszélgetünk vagy csak elegendő egy forró tea és egy zsebkendő.

A cél, hogy legyen hatása.

Pont ezért is szeretem, mert minden ember egyedi és másolhatatlan. Fogalmam sincs hogyan, de egyszerűen „látom” a velem szemben ülőt vagy velem sétálót.

Büszke vagyok arra, ha valakinél leesik a tantusz és arra is, hogy kis lépésekben elkezdtek lépni. Szeretem látni a másik felismerését és megoldását. Kifejezetten megható, amikor egy-egy gyermek „ügyfelem” feljut a dobogóra vagy annak legfelső fokára és elmondhatja magáról, hogy

LEGYŐZTE ÖNMAGÁT!

Hihetetlenül büszke vagyok azokra a gyerekekre, akik hetente várnak, hogy dolgozzunk….hogy már ön-coachingolják magukat, mert akarják csinálni. És nemcsak beszélnek róla, hanem teszik is.

Jó érzés látni, hogy a reménytelenség érzéséből egy óra alatt mosolyogva mentek ki az ajtón. Szeretem és jólesik, hogy szívvel közelítetek felém. Szeretem, hogy színesek vagytok és lelkileg meztelenek amikor dolgozunk.  Szeretem, hogy egy életutatok elindításának, megakadásának, így változásának lehetek sokszor segítője. Szeretem és hálás vagyok azért, hogy életetek nehéz helyzeteiben felhívtok telefonon és ha tudok, segítek. Szeretem a visszajelzéseiteket és a komolyságotokat, amivel elsősorban magatokat tisztelitek meg. Megtisztelő, hogy az utatokon segíthetek, elkísérhetlek Benneteket!

Jó érzés és megtisztelő, hogy úgy keresnek, hogy ajánlanak. Szeretem azt a dinamikát, ahogy egy ügyfélkapcsolatból baráti érdeklődő kapcsolat lesz.

Hihetetlen erőt adtok azzal, hogy vagytok!

Szeretem amit csinálok és hálás vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek.

Hálás vagyok. Nektek. Magamnak. Köszönöm!

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásainkat itt találod:

A Piedra folyó partján ültem….

Örök hűség