Tudod ez úgy van, hogy van, amikor csalódunk…. amikor valakit megismerünk és sok év után mégis elmondjuk, hogy nem annak ismertük meg, amilyen most.  Ne ítélkezz, fogadd el, hiszen mindannyian változunk. Ha ez a változás neked nem jó, akkor menj tovább a saját utadon.

Tudod ez úgy van, ha valaki változik és mi nem tudjuk vagy akarjuk követni, akkor nem tudunk egy irányba menni vele, ha akarja, ha nem. Elsősorban ezt mi döntjük el.

Tudod ez úgy van, hogy megszeretünk másokat valamiért, még ha megmagyarázni sem tudjuk miért. És akkor is szeretjük őket, amikor messze eltávolodunk egymástól. Mert a szeretet az szeretet. Nem kérdez, nincs kilométerben mérve, az van.

Tudod ez úgy van, hogy hozunk döntéseket, ezt mindig magad mellett tedd. Ha egymagunk maradunk benne, akkor úgy, úgyis alakul tovább, soha nem áll meg, akkor is,

érted történik.

Tudod ez úgy van, hogy az őszinteséggel felvállaljuk önmagunkat, még ha ezzel másokat meg is bántunk.

Tudod ez úgy van, ha valakit elengedünk vagy valamiről lemondunk, akkor valami változik. Először bennünk, aztán a másikban.

Tudod ez úgy van, hogy onnan tudod jó úton vagy, amikor álomra hajtod a fejed és elalszol, pihenten ébredsz reggel.

Tudod ez úgy van, hogy néha megbánunk szavakat, tetteket. Mindig kérj bocsánatot, ha azt érzed, ott van a helye. Aztán menj tovább.

Tudod ez úgy van, hogy a felhők fölött is mindig süt a nap, még ha a legborzasztóbbnak is érzed a napod.

Tudod ez úgy van, hogy sokszor érzünk dühöt. Ez nem baj. Egyáltalán nem. Csak tudd, hogy meddig tartod ott, aztán ereszd útnak, mert nem szolgál tovább.

Tudod ez úgy van, hogy van ott fent valaki. Mindegy hogy hívjuk…a lényeg, hogy vigyáz ránk.

Tudod ez úgy van, hogy ha sokat dolgozunk, akkor tegyük fel a kérdést, hogy miért csináljuk. Ha azt szereted amit csinálsz és fordítva, akkor szeresd magad még annyira, hogy időt szánsz magadra.

Tudod ez úgy van, hogy néha azt érezzük, hogy az élet igazságtalan, pedig nem az.

Csak tanít.

Ha azt a kérdést teszed fel, hogy mivel van dolgod és mire akar tanítani, előre fogsz lépni.

Tudod ez úgy van, hogy mindig van ideje a szeretetnek és kimondani, hogy szeretlek. A majd elviszi. A most megerősíti.

Tudod ez úgy van, hogy mások mit gondolnak rólunk, azok nem a mi gondolataink. Tiszteletben tartjuk és helyén kezeljük, ha bánt, továbblépünk.

Tudod ez úgy van, hogy vannak akik furán viselkednek, mert így szeretnék tudtunkra adni, hogy van olyan tulajdonságunk, ami nekik nem áll rendelkezésükre. Tisztelettel kell végignézni és hallgatni és menni tovább a saját utunkon.

Tudod ez úgy van, hogy ha kiállunk magunkért, akkor előbb-utóbb békére találunk.

Tudod ez úgy van, ha kimész a természetbe, fűben, fában és virágban érzékelheted Isten jóságát.

Tudod ez úgy néz ki, hogy ha önmagad mellett voksolsz, konfliktusok árán saját magadat kaphatod, csak legyen időd kivárni.

Tudod ez úgy néz ki, ha siettetni akarsz egy döntést, eseményt, nem úgy fog elsülni, ahogy eredetileg tervezted. Azért kell várnod, mert ott fent

sokkal jobbat találtak ki neked.

Tudod ez úgy néz ki, hogy nincs tökéletes. Pont elég jó ahogy gondolod és ami felé törekszel, akkor is így van, ha bárki ennek az ellenkezőjét állítja.

Tudod ez úgy néz ki, hogy hálás és egyenes az, ha kimondod.

Tudod ez úgy néz ki, ha megbocsátasz másoknak, az téged szabadít fel, a szebb élet reménye teljében.

Tudod ez úgy néz ki, hogy a sírás jótétemény. Jótéteménye a feszültségnek, az örömnek, a békességnek, a hála érzésének.

Tudod ez úgy néz ki, hogy nemcsak erősségeink vannak, hanem olyan részeink is, amit fejlesztenünk kell.

Tudod ez úgy néz ki, hogy a hibázás azért van itt, hogy tanuljunk. Nem baj, egyáltalán nem. Inkább segít.

Tudod ez úgy néz ki, ahogy Te magad formálod….a saját magad képére, pont úgy fog az életed kinézni. Legyél büszke azokra a lépésekre, amik legyenek akár hibák, akár jótétemények, előre haladtál. A lényeg, hogy a tükör másik oldalán önmagadat lásd. Annak is a valós oldalát.

Tudod ez úgy néz ki….

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásunk itt olvasható:

Túlmutat a bátorságon

Nincs értelme

“Hiszekegy…”