Végre tombol a nyár, meleg van, lehet szabadon maszk és védettségi kártya nélkül menni szinte bárhová. Újra vannak fesztiválok, rendezvények, táborok. El tudunk menni nyaralni napokra vagy hetekre, belföldön és külföldre is egyaránt. Egyedül, családdal vagy barátokkal. Egyelőre.

Vajon tudunk-e ebben a nagy szabadságban arra is figyelni, amire

valóban szükségünk van?

Fel tudjuk-e ismerni, hogy mire vágyunk igazából? Mit kíván a testünk és a lelkünk? Pihenést, alvást, strandolást, hajókázást, sétát, városnézést, kirándulást, sétát, biciklizést? Magánszállást, apartmant önellátással, szállodát fél vagy teljes ellátással? Vagy csak egyéb otthoni elfoglaltságot, rendrakást, lomtalanítást, takarítást, lakásszépítgetést, sorozatnézést? Egyedül vagy társaságban? Ölelést vagy békén hagyást?

Ha felismertem a szükségleteimet, akkor meg tudom-e azt osztani a környezetemmel kérésként illetve meg tudom-e osztani az azzal kapcsolatos érzéseimet? Ránézhetek arra, hogy mások és a saját elvárásaim hogyan tudják megakadályozni, hogy hozzáférjek, felvállaljam és utána közöljem a külvilág felé az

igazi érzéseimet, igényeimet és vágyaimat?

Hogyan tudom kommunikálni a párom, a családom, illetve a barátaim felé, hogy ne értsék félre és ne bántódjanak meg?

Ezek a kérdések, illetve az ezekből következő kifogások miatt sokszor még a nyaralás alatt sem tudjuk jól érezni magunkat. Pedig akkor tudunk valóban pihenni és feltöltődni, ha azt csinálhatjuk és azzal, akivel szeretnénk, és úgy

ahogyan nekünk jó!

Merj Önmagad lenni a pihenés alatt is és ez lehet az első lépés afelé, hogy önazonos legyél az életed más területein is!

Bár a negyedik hullám réme itt lebeg felettünk, de addig is próbáljunk meg ezen a nyáron még jobban feltöltődni és megélni az örömteli pillanatokat, amiket akár a mindennapokba is sikerülhet becsempészni.

Valós szükségletek kielégítésével teli pihenést, nyaralást és feltöltődést kívánok mindnyájunknak, hogy az év további kihívásaival energikusabban és könnyebben tudjunk majd megküzdeni!

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Mária hasonló tartalmú írásait itt találod:

Klinger Mária: Túlélés helyett megélés, avagy…

Klinger Mária: Teremtsd meg önmagad!

Klinger Mária: Egyensúlyban önmagammal