Mindenki tudja, hogy a nők milyen sztereotípiákkal néznek szembe nap mint nap. Igazuk van?  A fene sem tudja! Ez olyan, mint az anyós és feleség viccek… Feltehetőleg férfiak szüleménye és általában csak ők értékelik. Még gondolatban sem suhan át az érzés bennük, hogy az ő anyjuk is anyós, illetve még mindig feleségnek hívják azt, aki a mindennapokban ellátja őket. Így feltehetőleg a béna női vezető viccek, élcelődések is az ennek köszönhetőek.

Mivel többen már előre jelezték, hogy béna leszek és nem lépnek utcára, ha vezetni kezdek, jó néhány hónapig reszkettem, ha autóba kellett ülnöm. De a legszebb az volt, hogy a tankoláshoz is bénának találtattam! Sokáig csak ott tankoltam, ahol nem kevéssé kaján vigyorral vették tudomásul, ahogy beálltam a kúthoz, hogy ez egy NŐ,  tehát borravaló jár, mert úgysem tud egyedül tankolni! És a legborzasztóbb az volt, hogy

el is hittem! Nem fellázadtam, hanem meghasonlottam…

Aztán jöttek az önkiszolgáló kutak és boldogan vettem észre, hogy a másik nem is béna! Pedig őket senki sem dresszírozta! Hát eltelt 10 év, már mindenki maga tankol, vagy olyan helyre megy, ahol nem kell bénáznia! Ritkán fordul elő, hogy rohanok, mert rájöttem, hogy nincs miért, de “az a bizonyos nap” kivételes volt!

Behajtottam a kúthoz, felmértem a terepet, megállapítottam, hogy csak a kártyás tankolás jelent gyors megoldást. Beálltam a kúthoz, vártam az előttem várakozó autóra… Csak kiszáll a vezető, gondoltam. Hát kiszállt! És nem hiszem el, hogy ilyen van, de csak álldogált, és

ráadásul férfi!!!! Keres… De mit?

Nyugtattam magam, még időben vagyok, csak megoldja! Hiszen ők úgy születtek, hogy tudnak tankolni! Basszus és nehezen, de megtalálta….A kesztyűt, ami különben mióta az eszemet tudom ott lógott! Leszakajtván egy darabot, vagy kettőt…, háromig számoltam, majd látom, elgondolkodott. Gondolom azon, hogy nincs ennyi keze,

hiszen nem Síva.

És nem hittem el, de megpróbálta visszaerőltetni a helyére! De hogy a fenébe? Hova és miért? És basszus, a következő jelenet az volt, amikor kergette a szélben suhanó boldogan elszabadult kezeket! Szuper! De jó! Újabb percek suhannak tova! És siker, minden kesztyű a zsebbe került! Végre a kúthoz lép! Földöntúli öröm önt el, tankolni fog! Ezt egy jelentős pillantással jelzi is felém! Szinte már sugallja, na most láthatod, hogy kell! És ekkor az érintőképernyő kifog rajta! Kérdéssel traktálja, vajon mennyi pénze van! Homlokráncolás, jelentőségteljes mosoly (felém), és diadalittasan megnyomja a megfelelő ikont!

Ezt a kiszúrást, érinteni kell!

De nem! Most sem az egyszerűbbet választja! Bedugja a kártyát! Gondolom, így gyakorolja a PIN kódját. De jó, ezt legalább tudja! Közben minden más kúton legalább 20 autó végzett. Ültem beszorulva két autó közé és már vinnyogtam hol a röhögéstől, hol a kíntól. Persze, hogy tízezerért tankolt. Újabb percek, ősz hajszálak. Végzett! De várj, mégsem  basszus! Letörli a sapkát, közben szétlocsol némi benzint… Hát ezt is letörli. Nyugtára várunk. Megvan! Csak elindul végre, és nem. Az a hülye kesztyű a probléma! Hol lehet a kuka? Beszarás, ez a pasi csak azt találja meg, ami szemmagasságban van? De 2 percnyi nézelődés után felfedezte! Ezt a boldogságot! Már-már remény csillan bennem! De nem és nem! Sohasem gondoltam volna, hogy meglepheti az embert egy lecsapodó kukatető, amit valamilyen okból nem hajlandó megfogni emberünk. Azt veszem észre, hogy késés ide vagy oda én a kukának szurkolok! De veszít…Beül, és nem hiszem el, ellenőrzi a nyugtát!

Hát most telt be a pohár! Kezem rezignáltan a duda felé közelít… És ekkor őrült tülkölésbe kezd a mögöttem parkoló autó, és felcsendül a mondat, amit mi nők gyakran hallunk férfi sofőröktől:

-Mi a f…-at csinálsz, b+!?

Olyan szép ez! Végre nem nekem szól, bár sajnálom, hogy ebből nem lesz egy vicc sem. Kipattanok, 3 perc alatt végzek, rámosolygok a hátam mögött szenvedőre, aki felém biccentve közli:

-Így kell ezt! Az egy fatökű volt! Nem férfi!

Tehát én férfi lettem egy perc alatt.

Lendületesen kihajtottam a kúttól, konstatálva, hogy egy nő is lehet tökös, jelentsen ez bármit! Majd kihajtottam és fél perc múlva feltűnt előttem egy ismerős autó! És egyből tudtam: ahogy tankol úgy vezet! És röhögés közben csak az jutott eszembe, hogy ezt nem hiszem el!!!!

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásainkat itt olvashatod:

Füredi Dóri: Urban legend

Somhegyi Marci: A legérdekesebb dolgozat amit valaha írtam

Osztálytalálkozó

A dugóban is boldogan