Forrás: Pixabay

Kíméletlenül beköszönt az életembe az a felismerés, hogy velünk magyarokkal tényleg valami baj van. 

Állítom, hogy csak mi magyarok vagyunk képesek macinaciban utazni. Tekintsünk el attól, hogy valaki sportoló vagy sem. Mióta utazunk macinaciban egy másik országba? Sokat utaztam már életem során, de azt látom, hogy akár itthon, akár külföldön vagyunk, TUTI, hogy a reptéren képesek vagyunk kibontogatni az alufóliából a rántott húst. Hihetetlen. Ciki. Gáz. Számomra az i-re a pontot Olaszország egyik repterén tették fel, amikor a check-in pultnál, mintha muszáj lett volna, a kedves magyar utasok felbontották a konzerv!!!!! tonhalat, és azt kézzel elkezdték ott falatozni.

A körkérdésem: miért nem vagyunk képesek 3 órán keresztül nem enni? Miért érzünk késztetést arra, hogy a fapados járatokon zabáljunk? A nem fapados járatokon, amikor nem kell fizetni az ételért/italért, miért van az, hogy a magyarok tuti biztosan a sört kérik, és abból is ötöt? Mert nekik jár???? Nem egyszer éltem már át ezeket.

Legutóbbi utazásomnál a repülőgép felszállását követően a mellettem ülő hölgyek egyből kibontották a fantasztikus alufóliából a szendvicsüket. Kérdésem: miért???? Az utazási idő 1 óra 15 perc volt!!!!

Miért pavlovi reflex ez, hogyha levegő és repülő, akkor enni KELL?

Egyik ismerősöm mesélte, hogy kollégájával repült Magyarországra, amikor is a kollégája megkérdezte a stewardess-t leszállás előtt, hogy maradt-e még kaja, mert elvinné…..na ez a teljes süllyesztő, ez tényleg vonal alatti legmélyebb bugyor …

További kérdéseim: Miért nem vagyunk képesek elsőre megtalálni a helyünket a repülőgépen? Miért háborgunk, amikor a stewardess szól, hogy rossz helyen ülünk? Miért nem tudunk elnézést kérni, hogy benéztük a helyet? De akkor is, nem sok, amit meg kell jegyezni Európán belül. Egy szám és 6 betű…konkrétabban: A, B, C, D, E, F. Ja, és egy kisebb adag találékonyság kell még hozzá. Miért van az, hogy csak mi tudunk hőzöngeni azért, mert nagyobb méretű a táskánk, mint a megengedett?

Miért van az, hogy a Speed Boarding-nál/Priority-nál (elsőbbségi beszállás) azért állunk sorba, hogy ne kelljen a hosszabb sorban várakozni? Amikor a személyzet tájékoztat erről, hogy rossz helyen állunk, akkor kiakadás és alkudozás van. Miért?

Miért nem tudunk sorban állni?

Nem…. mi magyarok önhatalmúlag nyitunk a nagy hosszú sorba egy mellékágat. És persze képesek vagyunk úgy haladni a sorban, hogy nem nézünk jobbra-balra, csak előre, mintha mi sem történt volna. Sőt. A legdurvább, amikor a lezáró kordont önhatalmúlag egy gyönyörű mintapéldánya hazánknak kiszedte azért, hogy első lehessen egy olyan rendszerben, ahol mindenkinek megvolt egyébként a helye, de még mielőtt ezt megtette, 2 sor széken átgázolt.

Ami még spékeli ezt a szép körképet: csak mi nem tudjuk, hogy a táskánkat felszálláskor NEM szabad az ölünkben tartani, de mégis figyelmeztetni kell minket.

Ja, és hangoskodunk is. A kulturált várakozás sem tartozik az utazási szokásaink közé.

Az érzés, hogy lassan tényleg nem merek megszólalni magyarul egy reptéren sem……azért elmond valamit….

….felvállalom, hogy ezt tényleg nem tudom felvállalni!

Alufólia + rántott hús = a magyar utazási szokás része. Erről írtam.