Forrás: saját

Pár hete írt Lottis bejegyzésemet folytatva, egy kisebb beszámolót raktam össze, a most már egy hetesnek számító kutyatartásunkról. Hogy mi mindenre tanít egy 3,9 kilós kis kutyus? Sok mindenre. Türelemre, megértésre, következetességre, a teljesség igénye nélkül:

Türelem: ha nem vagyunk vele türelmesek, átveszi tőlünk a rezgést, ergo megszívja az egész család, mert szó szerint „megőrül” a kutya .

Felelősség: nem kis felelősséget érzünk Lotti iránt. Érdekes és meglepő, hogy az első gyerek érkezésének momentumaihoz térünk vissza vele kapcsolatban. Etetni, itatni, „melléktermékeltetni”, altatni, beszélni, tanítani, éjszakázni, gyerekrácsot felrakni, minden cuccot 1 méter magasságig felrakni. Cumi nincs, helyette maci van.

A hiedelmeink hátrahagyása: nos, ha alapul vesszük azt, hogy sok infónk van könyvekből, kutyás csoportoktól, ettől még nem biztos, hogy a kutyus így működik, azaz nincs sztenderd :-D. Lotti a 4. nap jött rá arra, hogy nem áll érdekében a kutyapelusra csinálni, mert utána nem „jön” a felmosó mop, amire kifejezetten rágerjed. A mi okos kutyánk mit csinált? Máshova végezte el a dolgát, majd egyből rohant a garázsajtó felé  és várta a mop megjelenését. Tehát újratervezés indult.

24 órás figyelem: ha azt gondoltuk, hogy lesz időnk majd leülni vagy nyugodtan kávézni egyet, akkor biztosan tévedtünk. Lankadatlan figyelem kell még a szobatisztaság eléréséig.

Szaglás értelmezése: akár hisszük akár nem, nincs az a felmosószer, ami a félresikerült melléktermékeket szagtalanítaná. Se a Domestos, se semmi más.

Áldozatot hozni: Férjem részéről az éjszakai fentmaradása komoly áldozat, amit ő szívesen felvállalt, hiszen ő Lotti gazdája. Ezért minden elismerésem neki!

Cukiságfaktor számossága: a cukiságmérő teljes mértékben kiakad szinte minden percben. Amikor reggel az emeletről lejövünk hozzá, a szeretetgombóc Lotti öröme egyből ránk sugárzik. Ez az érzés lecserélhetetlen!

Bunda faktor: Lottinak akkora a kosztümje (mivel hölgyről beszélünk), hogy szerintem három tengerimalac is simán elférne még benne. Ha hátulról nézzük Lottit, akár mini biztonsági őr is lehetne a nyakredőzete alapján.

Diktátorság értelmezése: voltak pillanatok, amikor Lotti azt gondolta, hogy ő az úr a háznál. Arra következtetek, hogy ő nem olvasott még az alomban gazdi-könyveket….mert hát ez ugyebár nem így van. Faragjuk a kisasszonyt.

Új szemszög: nem a kutyának vannak a játékai, hanem a gazdának, amit odaad a kutyának.

Ellenségkép kutya szemszögből: a forró radiátor…

Becenevek: Lottó, Lottesz, Loló 😀

Szuper érzés egy kutyus életének részesévé válni, ugyanakkor nagyon melós. De nem cserélném el ezt az érzést semmiért sem. Úgyhogy hajrá, előre Lottival, mert együtt tanulni jó :-D.


Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Somhegyi Dóri: Miért kell utazás közben almát rágcsálni?

Máramarosi Gréta: Rezső a rezsón

A felelős tujatartás szabályai