Tavaly írtam a csöndről, az elcsendesedésről. Most más, számomra eddig ismeretlen, belső megéléssel találkoztam. Jött, mert jönni akart. A heteken át tartó belső harc, konfliktusok önmagammal, a helyzettel, a szembenézéssel, másokkal, az értékrendemmel, ki vagyok én, hol tartok össztüzében, egyszer csak megérkezett.

Csöndben, türelemmel, eddig számomra ismeretlen módon közelített. Nem értettem sem magamat, sem azt, hogy nem ijedek meg tőle. A mélységek adta gondolatok egyben lehetőséget adtak a sebek gyógyítására. Megértettem a tanítást, a válság, a mélység, a veszélyhelyzet értem van.  A fejlődésemért, az önbecsülésemért, önbizalmamért, hogy a legtöbb, aki tehet értem az

én magam vagyok.

Igen, feltépődtek még sebek, gyermekkori sérülések, felnőttkori viszonyulások, szófoszlányok ……mondatok sejlettek fel szívemben. Mára már elfogadom, hogy vannak, így barátsággal fogadom őket. Elfogadom, hogy úgy vagyok jól, ahogy vagyok.

Zen. Úgy emlékszem, hogy a buddhista tan egyik ágaként az elmélyedést és meditációt rejti magában ez a szó. Azt sem tudtam eddig magamról, hogy igényem van rá. A természetes elcsendesedésre, az elmélyülésre, a mélység elfogadására. Annak elfogadására, hogy egy-egy kapcsolatnak igenis

kell a távolság,

hogy újra tudjam értékelni, amiből felépült az. Időt kell adni a helyzetnek, magunknak, a gondolatainknak, és igen, a sírásnak is…..mert a fájdalmat világos gondolatokká képes átalakítani.

Jó érzés szelektálni, hogy aztán minden a helyére kerülhessen. Jó így elvárások, nyomás nélkül lenni, magam mögött hagyni a falon lévő óra mutatóit és átadni magam a belső intimitásnak.

A mostani helyzetem  felerősíti a szív hangját, így az intuíciót még jobban engedi áramolni. Lehetőséget ad valami újra, ami egy még jobb jövő felé vihet.

Csak én vagyok, a szívem és a törekvéseim.

Ez vagyok most. Alakulok, úton vagyok, Dóri vagyok 😊.

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásainkat itt olvashatod:

Amikor először ölelt át

Velem

Örök hűség