Ha napjaink egyik multifunkcionális eszközét meg kellene neveznem, nem kellene sokáig gondolkodnom. Mindenre jó… nélkülözhetetlen… a katasztrófák fő elhárítója. Ő a VÖDÖR, így csupa nagybetűvel. Az, hogy miért vált azzá, már sokkal érdekesebb. Igazándiból egy jól „elbarkácsolt” nap után valahogy mindig szembejött ez a tárgy.

Máig sem tudom ki találta ki, hogy vezeték fektetés kapcsán fém kis hidakat helyezzenek egy árok fölé, de a tömeges sérüléshullám után erre is kaptam megfelelő magyarázatot. Az eső és a fém nem barát ezt megtudtam, amikor a 80 év körüli néni spárgába érkezett az úttestre a híd használata után. Neveltetésemnél fogva próbáltam menteni őt a lábtöréstől, ezért akrobatikus mozdulatot bemutatva igyekeztem elkapni a nénit. Hát a híd röhögve bosszút állt és az én koordinációm is megsemmisült. Melléérkezve, tökéletes spárgát mutatva be a nemtörődöm tömegnek. A bácsi, aki becsúszó-szereléssel landolt a hátamban, már csak a korona volt a mozdulatokon.

Ekkor jelent meg először az ikonikus darab.

Az alant dolgozó munkás a vödörrel merte ki a vizet a gödörből, hol az úttestre, hol a teljesen biztonságos hídra. Kérdő tekintetemre, csak ennyit reagált: – Amikor letettük még nem esett!

Bölcs meglátás volt ez tőle! Hosszabb fejtegetésbe bonyolódott még arról, hogy igen, az öregekre nagyon veszélyes, nem is érti, mit sertepertélnek kint az utcán. Ekkor megértettem, hogy a vödör lehetne kalap is… Amikor viszont felhívta a figyelmemet arra, hogy az SZTK-ba mennek úgy is, akkor már azt is éreztem, hogy

a fején átrántva, mellénynek is jó lehet a vödör.

De tény mindegyikünk az említett intézménybe sietett, ahol most már a sebészet meglátogatása is indokolttá vált.

Belépve A CSODÁS HŐMÉRSÉKLETMÉRŐ KAPUN, az előttem lévő úriember lágyan belelépett egy (nem fogják kitalálni) vödörbe!!! Mit keresett ott? Vizet gyűjtött! Igen, egy orvosi intézmény folyosóján, mert így nincs csúszásveszély! Az nincs, csak

pofára esés veszély!

De nézzél az orrod elé! De tényleg, és ha kiskutya lenne ott eltaposnád? Hangzott fel a kérdés, a kissé elázott cipőjű, zoknijú, lábú betegnek. És igaz! A vödör napjaink teljes jogú tagja! Mi az, hogy ott ahol semmi keresnivalója, nem tűnhet fel! De igen! És ezen a napon, még találkoztam vele: közértben 3 helyen, az iskolában 4 helyen.

Tehát összegezve: mindenki szerezzen be vödröt, VÖDRÖKET!!! Mindent megold és még az életedet is megmentheti, mint Malackáét a Micimackóban. Kár, hogy ez csak egy futózápor volt.

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásunk itt olvasható:

Csak, mint a gép!

Flipflop

Közelharc

Füredi Dóri: Összeesküvés elmélet