Forrás: Unsplash

Minden ember számára mást jelent a boldogság. Jelentheti azt, hogy például felvettek egy új munkahelyre vagy csak szimplán azt, hogy ötöst kaptál a matekdolgozatodra  .

De hogy milyen érzések lehetnek egy másik emberben? Meg lehet ezt valaha tudni kérdezés nélkül? Mások tudhatják-e, hogy milyen érzések kavarognak bennünk? Ismerek olyan embereket, akiken egyből lehet látni, hogy szomorúak, dühösek vagy éppen boldogak.

Szerintem például az is jelenthet boldogságot, hogy a tengerben állsz és várod, hogy telibe kapjon egy hullám…. Valaki a tengerben csak úszkálni szeret vagy búvárkodni, de az is lehet, hogy csak kagylókat szeret gyűjteni vagy nézni a tenger élővilágát. Az is lehet, hogy valakinek az a boldogság, hogy a kocsi platóján ülve utazik (azért valljuk be, elég buli lehet).  Táncolás közben is lehet boldognak lenni, amikor szabadon engeded az egész tested .

A boldogságban is vannak hullámvölgyek, de a mélypontról fel lehet tekerni biciklivel , sőt akár ha akarunk, fel is futhatunk rajta. Hogy abból a hullámvölgyből kitörjünk, jó sokat kell érte küzdeni, de ha küzdünk, meg lesz annak is a gyümölcse .

A saját boldogságunkat csak mi szabhatjuk meg magunknak.

Mitől lehet egy ember boldogtalan? Attól, hogy nem érzi jól magát a saját bőrében? Vagy valakinek meg akar felelni, és az balul sül el? Ez ugyancsak minden embernél más és más! És vajon egy idegen emberről meg lehet állapítani, hogy boldog-e vagy boldogtalan? Na, ez egy nagyon jó kérdés!

Az olvasás sok embert kikapcsol, és ez jelenti nekik a boldogságot! Vajon azért olvasnak, hogy bővüljön a szókincsük? Azért, mert szeretnének megtanulni egy szakmát és utána olvasnak? Vagy csak szimplán kikapcsolják az agyukat? És ilyenkor mindent ki tudnak zárni?

Nagyon sok olyan kérdés tárul föl előttünk, amikre lehet, hogy sosem kapunk választ? Na, ez is egy nagyon jó kérdés !

Viszont egyet nem tudok megérteni. Miért okoz valakinek boldogságot az, ha egy másik embert manipulálhat?! Vajon ezzel akarja felhívni magára a figyelmet? Mennyire lehet idegesítő neki az, hogy mi nem foglalkozunk azzal, amikor ő manipulál?

Szerintem, az az ember a legboldogabb, aki szeretni tud. Én azt veszem észre, hogy akkor vagyok a legboldogabb, amikor szeretet érzése járja át az egész lelkem.

 

 Egy ifjú – büszkeséggel jelenthetem, hogy a lányom – elmélkedéseit olvashatjátok egy magvas témában :-).