Forrás: saját forrás

Mi történt velem az elmúlt pár hétben? Azt hiszem, valami igazán különleges…….:

Ugyanazon a napon jártam a világ egyik legnagyobb és legkisebb repterén. Életem legegzotikusabb szigetén landoltam szinte az óceánon. Órákon keresztül ültem egy széken, egy kókuszfa árnyékában és hallgattam az óceán zúgását. Visszaugrottam gondolatban évmilliókat, és azon ámuldoztam,  hogy ezt a csodát hogyan alkotta a Jóisten. Mélázásom közben delfinek úsztak be az öbölbe. Nem egyszer néztem a Nap-korongot, amint az óceánban nyugszik le. Több napon keresztül nem gondoltam semmire. Nem egyszer veszítettem el az időérzékemet. Élveztem a kreolok lazaságát. Tisztán éreztem a vendégszeretetüket.

Mosolyogtam az emberekre és ők visszamosolyogtak rám.

Láttam a párában eltűnni a szemközti félszigetet. Áztam el a meleg, monszun-hozta esőben. Égtem le úgy, hogy harmadfokú égési sérülést szereztem, pedig nem is sütött a nap. Tornáztam reggelente a teraszon. Másztam meg óriásköveket és sziklákat az óceán partján. Éreztem, ahogy a szél hozta vízpermet eléri az arcomat. Ettem kókuszt, ittam friss kókuszlevet. Aludtam. Sokat. Még függőágyban hintázva is. Láttam mezítlábas kreol embereket. Figyeltem platón utazó, munkából hazajövő, elégedett embereket. Találkoztam macsétás fiatalokkal, akik éppen banánt szedtek le a fáról. Figyeltem egyenruhás, iskolás fiatalok kirajzását. Minden este láttam, ahogy a helyi idős emberek az óceán partján egymással beszélgetve, együtt nézik a csodát; a naplementét.

Fürödtem egy öbölben, testközelben egy bébi szirti cápával. Néztem, ahogy a rákok beássák magukat jó mélyre a homokba. Ütött úgy arcon egy hullám, hogy nem voltam hullám térben :-D. Napoztam óriássziklán. Gyűjtöttem korallt és kagylóhéjat. Ettem cápacurryt. Megkóstoltam a helyiek pálmalevélen sütött, hajnalban fogott tonhalát. Megcsodáltam az apálytól megfeneklett csónakokat. Sok száz darab szerencsendió sorsát néztem, ahogy az óceán partra veti őket a vihar után. Kóstoltam helyi édességeket, a csiga alakú fánkot és az ánizsos piskótát. Jártam piacon, ami felért egy kultúrsokkal, no persze jó értelemben véve. Találkoztam fahéj-árussal, szárított-hal árussal. Turisztikai látványosság voltam a fehér bőrszínem miatt. Fura, de hindu templomban is jártam mezítláb. Látogattam rum manufaktúrát, láttam érett, szüretelésre alkalmas cukornádat. Találkoztam a nagymamámnál fiatalabb óriásteknősökkel. Tettem meg sok kilométert a homokos óceánparton járva. Hullámokon lovagoltam. „Jártam” felhőkön és felhők felett túrázás közben. Érintettem tealevelet a teacserjéken. Lépkedtem indákon és gyökereken. Csodáltam a kreolok által rakott máglya fényét. Melegség járta át a szívemet, amikor a tűz mellett doboltak és énekeltek. Kristálytisztán éreztem az életszeretetüket.

Alapvetően átértékeltem az életet. Hálás vagyok, hogy élek, hálás vagyok, hogy ott lehettem. Az élet szép, de most úgy érzem, hogy még fényesebben ragyog :-).

Talán ott jártam…..legalábbis én valahogy így képzelem el :-).