Forrás: Pexels

Ez a történet úgy kezdődött, mint általában minden film. Minden átlagos és minden happy.  Majd jött egy cselekményszál, ami küzdésre, küzdelemre ösztökélt, majd végül drámai jelenetbe torkollt. Elmesélem.

Pár órányi vívódás, izzadás és önmagammal való küzdés után jött az az érzés, hogy padlón vagyok. Nem csinálom tovább. Kergetőztek agyamban a gondolatfoszlányok. Ez olyan, amikor a külső hatások, nagy hatással vannak rád, de te próbálsz ellene küzdeni, védekezni. Rájössz, hogy túl hosszú az a táv, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy elérd a célod. A negatív gondolat ereje ciklikusan többször utolér: „Abbahagyod, nem csinálod tovább!”, és azt érzed, hogy erőn felül teljesítesz, de az sem elég! Ráadásul mindenki más képes arra, amire te soha nem leszel. Amikor látod elsuhanni a lehetőségeket, de az nem ad már áramot, nem ad már motivációt. Amikor azt érzed, hogy csak pöckölgeted a szöszöket a padlón…..melyiket vegyem fel? Fel kell-e vennem? Mit akarok elérni? Kinek akarok bizonyítani? Amikor el akarsz bújni a világ elől. Körülnézel, és csak sajnálatot látsz és megjegyzéseket kapsz. Majd az önsajnálatba merülve egyre  mélyebbre és mélyebbre kerülsz. Az a kurva szösz a padlón! Keresem, mibe tudok belekapaszkodni, hacsak egy kis szösz is. Melyik legyen? Hogy nevezzem el? Belekerült egy pár órámba, de kiválasztottam egyet és eldöntöttem, hogy HIT lesz a neve. Hit önmagamban.

Felvettem a szöszt és eszembe jutott a Portugál című darabból Szirtes Ági hatalmas és egyben katartikus mondata: „F.sz.m.t!”. Képes vagyok megcsinálni! Francba az önsajnálattal! Erőre kapok. Küzdök, izzadok, meg akarom mutatni önmagamnak, hogy – rátermettség ide vagy oda, hitetlenség ide vagy oda -, igenis képes vagyok rá! Haladok. Egyre gyorsabban, tempósabban, kiegyenlítettebben. Csorog a verejték a fejemről. Igen, képes leszek rá! Fókuszált vagyok. Küzdök. Küzdök és küzdök. Képes lettem arra, hogy nemcsak a lábam előtt heverő képet látom, hanem az utat is, mert felemelem a fejem. Eldöntöm, hogy emelt fővel fogom végigcsinálni! Majd minden erőmet, hitemet odatéve megtettem azt, amit eddig még soha. Sikerült két nyugdíjast megelőznöm a tisza-tavi biciklitúrámon….:-)

Voltál már padlón? Érezted azt, hogy nem akarsz felkelni? Rólam szól az írás.