Forrás: Pexels

Forrás: Pexels

Általános jelenség az autómban, hogy valami cukorkát, rágót tárolok és fogyasztok unaloműzés gyanánt. Azonban ezek praktikus, könnyen elérhető tárolása, napi gondot jelent. Ha a kesztyűtartóba teszem, fel kell nyitni, ami elvonja a figyelmet, így nem túl előnyös vezetés közben. Ha a középkonzol mélyedésébe helyezem; csúszkál kanyarodáskor. Ha az ajtó fakkjába teszem, bányászni kell, hogy megtaláljam. Egyszóval nem találtam még megfelelő megoldást erre. Egészen idén márciusig.

Egy bevásárlás alkalmával úgy gondoltam, hogy megtaláltam a számomra megfelelő megoldást. Egy igazi, hamisíthatatlan rágótartót. Állítólag most jelentősen olcsóbb, mint máskor. Szó nélkül bedobtam a kosaramba, és boldogan, diadalittasan ültem be az autóba, hogy az autó praktikus rendszerébe helyezzem. Pontosan középre, a szellőző rácsába illesztettem. Merthogy erre lett kitalálva. Tökélesen illeszkedett; persze nőként fontos, hogy jól nézzen ki, így ez is pipa :-). A többéves probléma kilőve. Elégedetten vezetgettem a mindennapokban és használtam az új praktikumomat…. Egészen az első erős napsütéses idő bekövetkezéséig. Nézzük csak, mi történt? Tavasszal a napsugárzás áldott hatása már érezhető az autóban, így a napsütés a rágótartóra is ennek megfelelő hatással volt. Ennek megfelelően a rágó „felhevülten”, takony-szerűen nyúlt és élvezhetetlen ízű lett …… Hát mit ne mondjak, nem volt túl nagy élmény. Így a rágótartó lekerült a praktikusnak hitt helyéről egy pillanat alatt. Gondoltam, majd ősszel és télen hasznát veszem. Nem gondolkodtam tovább. Majd ősszel rájöttem, hogy egy francot…..mert akkor meg fűteni kell. A rágó ugyanolyan állagú lesz, mint amikor süti a nap tavasszal és nyáron. Gondoltam nem adom fel: majd reggel fogok rágót enni, amikor már hideg van éjjel. Tévedtem. A fagyos, kemény rágó sem okoz nagy élvezetet. A szellőző rácsot elzárni nem tudom, ha rajta van a rágótartó, így nincs mit tenni, a rágó állaga és minősége ennek megfelelően flexibilissé válik. Ha süti a nap, ha megy a légkondi, ha megy a fűtés, az hatással van a rágótartó tartalmára. Akkor most jön el az én kérdésem: Akkor mire jó egyáltalán a rágótartó?

Hova máshova lehetne helyezni? Elmondom: sehova máshova. Ez a szellőzőrácsra lett kitalálva. Fel kell csíptetni rá. De nem hiszem el, hogy senkinek nem jutott eszébe az, hogy ennek csak hátulütői vannak, és így a termék konzisztenciáját és imázsát is rombolja? Azt gondolom, hogy ez egy elég nagy öngól a rágó gyártójának. Vagy lehet, hogy azért volt leárazva nagyon, mert mindenki rájött (többek között a gyártó is), hogy ez egy nagy humbug? Soha nem érkezett egy panasz sem? Értetlenül állok a dolog előtt…..azonban soha nem gondoltam volna, hogy a rágó szobahőmérsékleten a legjobb. Erre tanított meg egy rágótartó, aminek igazából termékké sem szabadott volna válnia. Mert nincs értelme!  

Fura, de nem vagyok hajlandó megválni tőle. A vásárlási kudarcomat leplezendő: kihelyezem a rágótartót, de nem teszek bele rágót :-D, hanem inkább egy mini csokor szárazvirágot. Így legalább a látszat megvan, hogy használható, és nem volt kidobott pénz a leárazott szupercsoda :-).

Jelentem, létezik olyan, hogy valaki öngólt rúg magának. Bebizonyítom 🙂