Forrás: Ulrich Faßbender

A lányom pár hónapja bekerült a junior együttes kéziszer ritmikus gimnasztika válogatottba. Bár tartottam a válogatottságtól, hiszen nem sok információm volt róla, mégis öröm és büszkeség töltött el, hiszen egy óriási elismerést és lehetőséget kapott, hogy az álmait megvalósíthassa. De vajon mit is jelent a válogatottság? Nekem ezt jelenti:

Arra a megállapításra jutottam, hogy nemcsak az eredményed, tehetséged elismerése, hanem tinédzserként az emberi hozzáállásod elismerése is az adott helyzethez, konfliktushoz és annak megoldásához. Továbbá az edződ elismerése, hogy annak idején rátalált a személyiségednek és testi adottságaidnak megfelelő edzéstechnikára, koreográfiára, aki ránevelt a mélyebb minőségi munkára.

Válogatottság az, amikor minden egyes nap úgy kelsz fel, hogy a fáradtság és erős fizikai fájdalom ellenére is akarod. Amikor előbb mész be edzésre, hogy gyakorolj még, hiába jöttél el sírva előző nap az edzésről, hiába éktelenkednek a talpadon méretes vízhólyagok, hiába van tele a lábad véraláfutással és hiányzik a bőr mindkét térdedről,

hiszen ebben a sportban látod önmagad kiteljesedését.

Amikor már hálás leszel a kézsúlynak, hogy ott van a kezeden, hiszen tudod, a teljesítményedet növeli, így érted történik és nem ellened. Elköteleződést jelent amellett a sportág mellett, amihez a kitartásod vezetett.

Csak akkor a tiéd, ha kizárólag a saját álmaidat szeretnéd megvalósítani, és nem más álmait kergetni vagy megfelelni más elvárásainak. A válogatottság komoly belső önismereti munkát takar. A válogatottság szorgalom önmagaddal szemben, hogy mindig jobbá és nyitottabbá válj. Erős pszichés hadviselés önmagaddal, a csapattal és az edzőkkel szemben egyaránt. Itt minden egyes nap túl kell lépned önmagadon, hiszen az erőn felüli teherviselést csak alázattal lehet csinálni, máshogy nem működik. A válogatottság kemény szakmai együttműködés egy közös célhoz való eljutásban a tehetséggondozáson keresztül.  Megtiszteltetés, felelősség, csapatmunka.

A válogatottságban nemcsak a gyermeknek és az edzőknek, hanem a szülőknek is fontos szerep jut. A szülők összefogása, támogatása, közös kommunikációja nélkül ezen gyerekek nem juthatnának el oda, ahova szeretnének. A válogatottság képes kinyitni és elmélyíteni a szülő-gyermek kapcsolatát.

A szülők együttműködése és pozitív hozzáállása nélkül NINCS válogatottság!

A válogatottság képes az inspirációra, hiszen ettől tudják tovább lökni magukat a teljesítőképességük határán túlra. Ezek a gyerekek naponta dobnak be valamit, hogy miért lesznek képesek újra és újra megcsinálni a gyakorlatot 8 órányi edzés után is.

A válogatottság RANG.

Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol, hogyan gondolkodik ezzel kapcsolatban. Van, aki azt mondja, hogy elvettük a gyermekkorát, van aki azt mondja, hogy miért hagytuk, hogy tönkre tegye az életét, van aki azt mondja, hogy egy fizikális roncsot csinálunk belőle. Ezt gondolják azok, akik soha nem gondoltak még bele abba, hogy mit tennének akkor, ha a gyermekük szeretné megvalósítani az álmait úgy, hogy tehetsége is van hozzá.

A szülő álomfelelős….a saját gyermeke álmaiért, támogatásáért!

Kedves junior együttes kéziszer ritmikus gimnasztika válogatott! Büszkék vagyunk Rátok!!!, hiszen a válogatottság RANG. Annak a RANG-ja, hogy Magyarországot képviselhetitek úgy, hogy közben az álmaitokat valósíthatjátok meg! Mert a válogatottság magas szintű elismerés úgy, hogy közben álmaitok kikövezett útját járhatjátok!


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Füredi Dóri: Nem karosszék

Füredi Dóri: Szövetség

http://pontblog.hu/portfolio/somhegyi-dori-eppen-akkor/Mit is jelent válogatottnak lenni? Nekem ezt jelenti…