Forrás: Pixabay

Mostanában sok-sok téma megmozgatja a gondolataimat. Többek között a kávézás témaköre is: kivel és miért szeretek kávézni? Mit jelent nekem a közös kávézás? Elsősorban közös történetet, tiszteletet, érdeklődést, jó gondolatokat, humort, jó perceket, szeretetet, elfogadást jelent. Nem az számít, hogy 5-10 vagy 70 percet kávéztam valakivel, hanem az, hogy azokat a perceket milyen tartalommal tudjuk megtölteni. Figyelemmel, kíváncsisággal, jó érzéssel.

Már a kávé elkészítése is közös alapot teremt – erősen szeretjük vagy gyengébben, röviden vagy hosszan, cukorral, mézzel, édesítővel, tejjel, tejhabbal…..forrón vagy hidegen. Soha nem cserélném fel semmi mással a munkahelyi kávézás, a baráti és családi kávézás, a szomszéddal való kávézás, az otthoni kávézás szertartását. Lehet inni kortyolgatva, egyszerre felhajtva, negyedóránként fogyasztva is. Fontos, mert összehozza az embereket – a munkahelyen is. Mindegy, hogy utazás közben papír pohárból, cigiseket kísérve állva, puccosan cukrászdában ülve, kanapén kucorodósan, lábat feltevősen, a kertben vagy a szabadban pokrócon ülve fogyasztjuk. A lényeg, a másik jelenlétének az öröme. Sőt! Miután a kávé elfogyott, jó érzés a még meleg csészét fogni és úgy tovább beszélgetni. A lényeg, hogy minél hosszabban kitartson a beszélgetés és a kölcsönös kíváncsiság.

Fontos a kávé, mert nemcsak a szervezetre, hanem az emberi kapcsolataimra is jó hatással van, mert törődés van benne. Megkérdezzük, mi van a másikkal, elmondjuk, mi történt velünk. És igen, nem chaten keresztül érdeklődtünk, hanem személyesen, a másikat meghallgatva, egymás szemébe nézve.  Hiszem, hogy a kávé összetart. Hiszem, hogy a kávé a közös nevező…szóval, aki kávézni szeretne velem, bátran keressen meg .

 Imádok kávézni…..egyedül is, de másokkal még jobban. Gyere velem kávézni .-)