Forrás: Unsplash

Az elmúlt időszakban két előadáson is szembejött velem az evidencia szó. Először egy olimpiai csapat edzőjétől, aztán egy olimpiai kvótát szerző sportolótól. Hogy mi a sikerük titka edzőként és sportolóként? Az, hogy az evidenciákat azonosították és lefektették (például a kereteket, a hozzáállást). És az, hogy az egyszerű dolgokat jól csinálják, de azt tényleg jól! A többi pályatartozék. Miért írtam ezt le? Mert ma ez a két szó (evidencia, egyszerűség) csengett vissza a fülembe kora délután, szinte robbanásszerűen.

Ugyanis ma történt meg velem az az eset, hogy másodjára mentem egyeztetésre egy céghez, mert elnyertem egy vezetői pozíciót. A mai egyeztetés végkimenetele az lett, hogy nem fogok velük együtt dolgozni. Hazafelé az autóban fogalmazódtak meg bennem a gondolatok:

Jogomban áll kérdezni.

Jogomban áll véleményt nyilvánítani, tehát jogomban áll nem bekussolni. Jogomban áll tovább kérdezni, ha hülyének akarnak nézni. Jogom van ahhoz, hogy megvédjem a jogaimat. Jogomban áll nemet mondani, ha törvénytelenségre akarnak rávenni….. mert jogomban áll tájékozódnom, mielőtt átlépek egy munkáltatói küszöböt. Jogom van eldönteni, hol szeretnék dolgozni, hiszen én is a piac részét képzem! Jogomban áll eldönteni, hova köteleződöm el. Jogomban áll tájékozottnak lenni és önmagamért kiállni.

Jogom van nemet mondani, és elsétálni, ha nincs jelen a tisztelet.

Jogom van a saját értékrendemet képviselni és kiszűrni, ha valaki vagy valami nem odavaló. Jogomban áll nem eltűrni, ha valaki nem megfelelő stílusban kommunikál velem. Jogom van ahhoz is, hogy ilyen helyzetekben nyugodt maradjak :-).

Jogomban áll választani és eldönteni, hogy a tudásomat hova szeretném helyezni a jövőben, ahol tudom,

jó hasznát veszik.

Hálás vagyok, hogy más hibázott azelőtt, mielőtt átléptem volna egy küszöböt. Egy tanulsága biztosan van az esetnek:

az evidencia fontossága. Számomra evidens az ember tisztelete.

Anélkül nincs sem munka, sem emberi kapcsolat, sem semmi. Egyszerűnek tűnik, de mégsem az….

Egyébként meg jogom van az élethez, jogom van levegőt venni és létezni és az életemet úgy élni, ahogy szeretném és nem úgy, ahogy más fütyül. Egyébként meg világbéke . Hálás vagyok, Dóri vagyok .


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Füredi Dóri: Magamutogató

Imre Lili: Az élet pókerasztala

Máramarosi Gréta: A kimondott szó ereje

 Egyszerűség és evidencia. Ez a kettő nemcsak a sportban fontos.