Forrás: Gratisography

Forrás: Gratisography

Elérkezett a lakásfelújítás ideje és ezzel együtt a nagytakarításé is. Hirtelen szembesültem azzal, hogy egyik gyerekem kinőtt a gyermekkorból. Saját elképzelése van, franciaágyat szeretne, vagy valami olyasmit.

Ezen felbuzdulva nyakunkba vettük a várost, és egy ismertebb bútoráruházba mentünk. A kiválasztott, ággyá alakítható kanapéról készségesen kaptunk tájékoztatást és egy papírt, – miszerint a házhozszállítás két munkanapot vesz igénybe, ha nem tudjuk megoldani. Hohohó, gondoltuk. Ez a legjobb. Ma csütörtök este van. Péntek egy munkanap, szombat nem munkanap, mert semmilyen ünnepnapot nem kell ledolgozni. Tehát hétfőn szállíthatják, juhé!  Hétvégén úgyis a Balatonra akarunk menni.

Boldogságtól és információktól ittasan kifizettük a számlát, majd kanyart vettünk a házhozszállítás pulthoz. Egy mufurc úriember megkérdezte, hogy hová és mit szeretnénk szállíttatni. Majd a következő kérdésével máris feltette az i-re a pontot: szombaton melyik napszakban leszünk otthon? Kérdőn néztünk a Mufurcra. Gondoltam gyorsan helyrerakom a dolgot, nézzük csak: holnap péntek, egy munkanap, szombat most nem munkanap, így hétfő a következő munkanap. Mufurc közölte, hogy náluk a szombat is munkanap 🙂 Apám, önkényes dolgozókat láthatok, élőben! Ez csúcs! Hihetetlen! Semmi pánik, akkor hétfőre kérjük a házhozszállítást. Azt nem lehet – közölte. Elképedve álltam, mint aki földönkívülit látott. Megráztam magam. Semmi gond. Akkor is szeretnék ebből a helyzetből jól kijönni. Megoldom a szomszédokkal, hiszen még mindig a Balatonra készülünk.

Ekkor tájékoztattam Csúcsemberünket, hogy a házunkban az emeletre kellene felvinni a kanapét. Na azt nem lehet! – jött a válasz. Ugyan miért nem? Mert csak az első ajtóig vállalják a kiszállítást. Ekkor játékba kezdtem. Az első ajtó nálunk az előszoba. Biztosan csak addig viszik el, és ott rakják le? Mr. Mufurc Csúcsfigura véletlenül sem húzta mosolyra a száját. Komolyan gondolta. Na jó, akkor a nappaliig. Pipa, probléma kilőve.

Ezek után Mr. “Hónap Dolgozója” a frissen nyomtatott számlát a kezünkbe nyomta. Fizetni szerettünk volna, de közölte, hogy azt itt nem lehet, hanem majd a helyszínen, természetesen csak készpénzzel. Ennél a pontnál volt az, hogy most csöndben leszek, és nem nyitom ki a számat elégedetlenségem és a meg nem értettség okán. Helyette belső fogadalmat tettem: „ezt a sztorit egyszer megírom blog bejegyzésben, mert nem hiszem el.” Mindezért a szolgáltatásért 14.500 Ft-ot fizettünk. De miért is? Az önkényesen megszabott, mártír szombati munkanapért, az első ajtóig szállításért, a rugalmatlanságért, az arcvágásokért, a kizárólag készpénzes fizetésért, a negatív ügyfélélményért. De mindegy, a gyereknek van egy ággyá alakítható kanapéja.

Ha úgy nézem, akkor a rugalmatlan házhozszállítás társadalmi színtérré is változtatta az életünket, hiszen mindkét szomszédunk tudta, hogy jön a bútoros autó, és át kell venniük helyettünk a kanapét. Mi ez, ha nem társadalmi összefogás?

Az egész hercehurca legnagyobb tanítása pedig az, hogy megtanultam mások hatására csöndben maradni :-D.

Mindez persze nem jöhetett volna létre, ha nincs Mr. Mufurc Csúcsfigura “Hónap Dolgozója” és a házhozszállítás. Köszönjük szépen! 🙂

 Tanultál-e már meg mások hatására csöndbe lenni? Hát én igen. Az írásból kiderül, hogy hogyan!