Forrás: Pixabay

Évek óta találkozom azzal a trenddel, hogy ki tudja hogyan vagy hogyan nem, a szemöldök-stílus piacán nagy gázok vannak. Méghozzá elég nagy gázok.

Múlt héten történt meg velem, hogy a velem szemben ülő ügyintézőnek olyan erős vastag-fekete, szinte az orrnyeregtől kezdődött a szemöldöke és bőven a szemvégződése után (kb. fél-1 centivel) ért véget, hogy nem voltam képes a szemébe nézni. Annyira értetlenül néztem kizárólag a szemöldökét, hogy ez hogy történhetett meg vele? Tényleg megsajnáltam. Miközben az ügyet intéztük, ő is zavarba jött, hogy az irreális szemöldökét bámulom. Talán a barátnőkkel hülyéskedett és ez lett a végeredmény?  Gyorstalpalós kozmetikus vette kezelésbe? A szemöldöktetováló elaludt munka közben? A hölgy hajzata melírozott volt, az arca hófehér. Hogy nem szóltak neki soha? Legalább egy hozzáértő vagy egy családtag? Soha nem mondták neki, hogy ez nem esztétikus az arcához, a karakteréhez?

Az elmúlt években láttam hajszálvékony szemöldököt, szemceruzával rajzoltat, ami alatt vastagon, más alakzatban nőtt már az eredeti szőrzet, láttam egyeneset, és olyat is, ami miatt úgy nézett ki viselője, mint aki mindig haragszik, és létezik felfelé ívelő is (mintha mindig csodálkozna), ami egyenesen a homlokban végződik.

Hahó lányok, csajszik, hölgyek, nők! Mi történt a szemöldökökkel? Melyik trendi magazin mondja azt, hogy ezt csináljátok mellőzve azt a szempontot, hogy egyáltalán illik-e az arcotok formájához, bőrszínéhez? Soha nem tettétek fel a kérdést, hogy passzol-e hozzátok az a szemöldök amit kinéztetek? Azon korosztály, akiknek már kihullik, érhető, hogy tetováltatnak (el tudom fogadni), és abban sem kizárólag a fekete szín létezik, hanem hajszínhez és bőrtónushoz passzoló is!

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy azok, akik irreálisan vastag és erős színű, hozzájuk egyáltalán nem passzoló szemöldököt csináltatnak, azoknak hogy nem tűnik fel ez minden reggel akkor, amikor a tükörbe néznek? Mennyire reális az az önkép? A szemöldök kérdés is olyan, mint az irreálisan hosszú köröm kérdése? Kompenzációs eszközként használható? Ki akarnak tűnni, hogy másnak látszódjanak? Hol van az önértékelés és az önbizalom?

Kedves Mindenki, aki egy kicsit is érintettnek érzi magát ebben a témában! Hiszem, hogy a belső munka kifizetődőbb, mint az, hogy kívülről minek akarunk látszani! Egy valamire való párkapcsolatban sem a külső lesz egy idő után a mérvadó, hanem a belső érték és az abba fektetett munka. 

Fel kellene tenni a kérdéseiteket, elsősorban magatoknak a tükörben, aztán megkérdezni a párotokat, családotokat, hozzátartozóitokat, hogy ők mit gondolnak arról, amit látnak. Érdemes lenne inkább meghallgatni a tanácsukat……vagy legalább egy szakemberét! Mert a szemöldök alapvetően szép!……már ha esztétikus és nem vastag és nem az arcunkat behálózó rajzolatként van jelen….

Angry Birds. Mond ez valakinek valamit? Egyre népszerűbb, mégpedig szemöldök formájában 🙂