….hát nem cápa, hanem Isten tudja mi. Hetek óta találkozom azzal az intergalaktikus, érthetetlen, ufonautákat is meghazudtoló eseménnyel, hogy valaki rendszeresen feltúrja a kukánk tartalmát. Ez több szempontból is aggályos. Nagyon törekszem arra, hogy a gedvában is rendszert és higiénát tartsak, így minden hónapban költök arra, hogy a kukába vegyek erős műanyagból készülő kukazsákot, amitől nem kell állandóan a kukát belülről kimosni. Többek között zavar, hogy nem tudom, nem láttam soha, ki csinálja ezt. Nos. Amikor hétfő este kihúzom a kukát nagy büszkeséggel, hogy igen Dóra, nagyon kulturáltan tartod rendben ezt a részt, akkor reggelre elszáll minden türelmem és jó érzésem, mert azt látom (amikor viszem ki a kutyát), hogy fenekestül fel van forgatva, az összes hermetikusan lezárt szemeteszsákot valaki szétszakította, a kuka zsák meg valahol egészen máshol tartózkodik.

Hogy jöhet valaki ahhoz, hogy a szemetemmel ezt csinálja? Rájöttem, hogy

a szemetemnek jogai vannak.

Vajon lehet azt tanítani, hogyan lehet a szemétben kulturáltan guberálni? Hogy lehet az, hogy soha nem érem tetten azt a személyt, aki ezt csinálja?

Hát ezen a héten gondoltam, hogy máshogy járok el. Sőt, még plusz narancssárga kukás zsákom is volt, gondoltam azt már tuti biztos, hogy nem rakom mellé. Most először, nem tettem ki a kukát hétfő este. Gondoltam úgyis korán kelek, hallom, amikor a szomszéd utcában már dolgoznak a kukások. Így is volt. Kávézás közben meghallottam a szemétszállító autó hangját, már mentem is és húztam ki a kukát a narancssárga kukás zsákkal együtt. Bementem, felhörpintettem a kávémat még egy cirka 5 perc alatt, hallom, hogy kábé a sarkunkon van a kukás autó. Kikukkantottam az ablakon és megdöbbenve láttam, hogy azon rövid idő alatt, amíg én a kávémat felhörpintettem, eltűnt a narancssárga kukás zsák, a kukám tartalma pedig újra feltúrt állapotban és a szemetem egy része a földön heverészik.

Ideges lettem. Nagyon.

Kimentem, körülnéztem az utcában, mint egy felkészületlen detektív, hogy ki az a f@sz, aki szórakozik a szemetemmel. Szinte már elképzeltem, ahogy leadják a szomszédok a forró drótot valakinek pénzért, hogy az én szemetemre pályázzanak. Hát kérem szépen nekem ebből tényleg elegem van.

Miért gondolja valaki, hogy a szemetem az közkincs? Amit megveszek, annak a csomagolása vagy maradéka is hozzám kötődik. Tudom, hogy most nagyon pitiánernek tűnik, de tényleg elgondolkodtam rajta. Szerintem a saját szemetünkhöz is kötődik jog.

A kuka az enyém,

a benne keletkező szemét tőlem van, azért fizetek szolgáltatási díjat, hogy aki elviszi az kizárólag a kukás autó legyen. Tudván, hogy a sorsa a szemetemnek csak egyetlen lehet: az elégetés.

Ha van olyan dolog, ami nem ételmaradék, akkor azt összegyűjtöm és szervezeteknek adom oda és nem a kukába dobom. És a lomtalanítás is azért van, mert ott a szemetemet közkinccsé teszem, viszont azt szabad akaratból teszem és nem zavar, ha túrják vagy elviszik.

Elgondolkodtam azon is, ha arra kényszerülnék valaha, hogy guberáljak, biztos tanulnék az emberek szokásaiból. Aki csak ételmaradékot dob ki, valószínű a következő időszakban is ezt fogja csinálni, tehát nem érdemes azt feltúrni, amiben mindig ugyanazt a tartalmat találom, már elnézést.

De még ennél is jobban érdekel, hogy ki az a jómadár, aki ezt csinálja és ilyen gyorsan…merthogy nem tudok másra gondolni, hogy tényleg lesben áll…..áldozatra várva……

a kuka-fantom????

Ezért vennem kéne egy kamerát? Mit kéne csinálnom? Legyek kora reggeli üdvözlő serege a kukásoknak, hogy helló, most akkor kihúzom a kukát, hogy azt történjen, aminek normál esetben is kellene? Hogy a kukás viszi el a szemetemet úgy, hogy nem túrja át?????Ez full gáz.

Hát én azt mondom, hogy

küzdeni fogok a szemetem jogaiért.

Jelentkezem, ahogy a hetek haladnak előre, hogy sikerült jogot érvényesítenem 😊.

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásunk itt olvasható:

Füredi Dóri: Urban legend

Hurrá, nyaralunk!

Szemét