Arra az összefüggésre jöttem rá, hogy egyre több írásom kezdődik úgy, hogy soha nem gondoltam volna…na ez is így fog kezdődni. Tehát….soha nem gondoltam volna, hogy szükség lesz közelharcra az életemben. Hogy történt?

Hát úgy, hogy hangosan, felszabadultan énekeltem az autómban George Michael Freedom című számát, amit éppen a Sláger Rádió sugárzott. Hogy hol? Éppen vidéken a rét mellett, búzatáblák váltakozásában, szürkületkor, lehúzott ablakokkal 😊.  Na éppen amikor a negyedik Freedom refrénnél tartottam, persze

gyermekien felszabadultan énekelve,

papírzacskó-zörgés ütötte meg a fülem. Anyai ösztön bekapcsolt egyből, tuti, hogy valamelyik gyerek bent hagyott valamit a hátsó ülésen és az zörög a menetszéllel, mert hogy az anyósülésen csak a táskám volt.

Újra zörgés, egyre hangosabb. Forgattam a fejem hátra, hegyeztem a fülem. Nem hátulról jön a hang. Előre-oldalra néztem… akkor láttam meg, mi a zörgés tárgya, nyomtam egy blokkféket úgy, hogy nem éppen a Freedom jutott eszembe először, hanem

a magyar-féle aha élmény megtestesült változata, b-betűsen.

Nemes egyszerűséggel a nagy szabadságérzetem közepette a lehúzott ablakon keresztül egy giga szitakötő repült be az autómba. Legalábbis nekem annak tűnt. Akkor már a szélvédő tartotta fogságban szegénykémet, gondoltam segítek. Mindkét oldalon kinyitottam az első ajtókat, hátha segít. Hátramentem, kinyitottam a csomagtartót, hiszen no para, egy trénernél mindig van flipchart papír, sőt még A4-es papír is. Eszembe jutott a post-it meg a cellux ragacsossága is, de féltem, hogy megsértem, így inkább megfogtam kb. 5-8  fénymásolópapírt, hogy kitessékelem, segítek neki másik irányba repülni.

Megvan az az érzés, amikor a zümmögés test ölt az egész valódban undor címén? Na valami ilyesmit éreztem minden egyes zümmögésnél, rázta a testemet, szerintem inkább féltem, mint sem…egy szitakötőtől?!?! Jobbra tartó mozdulatokkal tessékeltem, sikertelenül, ez a szerencsétlen jószág eldöntötte, hogy a szélvédő társasága jó neki.

Közelharc folyt a kijutásért mindkettőnek.

Mivel a fénymásoló papír nem nyert, találtam egy műanyag dobozt, leszedtem a tetejét, hátha erősebben tudok ráhatással lenni. Na ez még rosszabb hatást váltott ki, lelkiismeretfurdalást, hogy agyonnyomom szegényt. Abbahagytam. Álltam az autó mellett és néztem a szélvédő-tusát. És közben mélyen undorodtam minden egyes zizgésnél a testemben. Ekkor korszakalkotó, egyben átmeneti ötletem az volt, hogy muszáj tovább indulnom, ha nem akarok nagyon éjjel hazaérni. Pampers segítségemre sietett a táskámból csomagolt nedves törlőkendő formájában, a szélvédőhöz „nyomtam”, persze csak finoman, hogy ott maradjon úgy, hogy ne öljem meg, aztán úgyis megoldódik (annyira tipikus félmegoldás 😊).

Igenám, de az ötödik megtett kilométer után kiszabadult a fogságból. Újra kezdődött a közelharc. Blokkfék az országúton, lehúzódás, láthatósági mellény felvesz, mert sötét van. Nincs más, műanyag fedő újra, ablakok lehúz. Beszállok.

Dóri sikongat, szitakötő arcon találta :D.

Undor rázta a testem, igazi HP módra ráztam meg a fejem és kezem. Elképzeltem ahogy a mellettem elhúzó autósok, kamionosok mit gondolhatnak. Ekkor már röhögtem, mert ezután szerencsétlen az anyósülés padlóján kötött ki. Szegény szitakötő aki kikötött a padlón :D.

Újra műanyag fedő, és jött a hirtelen és egyben végső felemelkedés, a lábamnál a földön lelte rapid nyugalmát, engem halálra rémítve, kiugorva újra az autóból. Dóri újra sikongat, pulzusom az egekben és hitetlenül nézve magamra, lám-lám egy 8 centis szitakötőtől tényleg megbénultan állok este láthatósági mellényben a főút mellett???? Hát ez gáz.

Ennél a katartikus pontnál megszólítottam Szitakötő urat, mert nem láttam más utat. Kedves Szitakötő, megtennéd, hogy kimész végre, mert nagyon fáradt vagyok. Ezzel a szitakötő nemes egyszerűséggel fogta magát és kiszállt a ringből. Nevetve néztem utána egy b-betűs megelégedéssel nyugtázva.

Mi a tanulságom? Tök felesleges küzdeni,

ha kérésre is működik :D.

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásaink itt olvashatók:

Füredi Dóri: Urban legend

Füredi Dóri: Összeesküvés elmélet