Ahogy öregedek, rájövök, hogy ez az a szó, ami felesleges a szótáramban. Teljesen felesleges, mert döntések sorozata az életünk és nincs helye a „ha” szónak. Nincs olyan, hogy ha döntöttem volna, mert dönteni kell. Van úgy, hogy kínunkba tesszük, de döntünk. A legrosszabb, amikor nem mi döntünk, hanem valaki helyettünk. De ebben az esetben sincs ha!

Valahogy úgy alakult körülöttem minden az utóbbi években, hogy folyamatosan kaptam a feladatokat. Sokszor mérlegelni sem volt időm. Van úgy, hogy nincs más esély, csak rakkolni a kijelölt úton. De egy percig sem volt esély a ha kezdetű mondatokra, kérdésekre. Lehet, hogy könnyebb, amikor egy adott úton kell menned, mert nincs más alternatíva. Hogy küzdened kell, mert csak ez az egy esélyed van.

De ma már tiszta, hogy csak én tudtam megoldani. Ez az én harcom volt.

Az én karmám. És nem volt ha… Ha másképp döntöttem volna… Ez vicc. Nincs jelentősége. Végig kellett csinálni. Minden percét meg kellett élnem még akkor is, amikor már azt hittem, hogy nem megy. Mindig volt tovább. Megkímélt az életem attól, hogy merengjek a sorson. És így megtanultam, hogy nincs ha.

Bármit, bárhogyan döntök, az pont úgy jó!

Senki sem fogja átvállalni, cipelni a terhet. Nem azért, mert nem tenné meg, hanem, mert nem az övé. Nem mondhatom, hogy holnaptól cipeld te… De azt tudom, hogy én sem tudom másét átvállalni.

Amikor, azon filozofál valaki, hogy mi lett volna, ha… Akkor csak azt tudom válaszolni, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Nem tudod, mit rejtenek az arcok, döntések, pillanatok. Nincs idő arra, hogy ítélkezz, ha igen, akkor nagyon ráérsz.  Nincs időm az ítélkezésre, irigyekre, bölcsekre… Arra van, hogy döntsek, és lehet rossz is a döntés, a lényeg, hogy javítsak rajta. A „ha”  szót töröltem a szótáramból .

Éld meg a pillanatot! Érezd jól magad! Mert te döntöttél, és bármi is a döntésed a tied!

A sok tanácsot osztónak üzenem, hogy én döntök… Én élvezem… És csakis én bírálhatom felül…

Mert ez az én életem!!!

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásunk itt olvasható:

“Hiszekegy…”

Kora Hajnal: Ha elölről kezdhetném az életemet….

Felelősségvállalás nélküli élet