….Finkl az Einhorn. A teraszon ülve egy szép kora nyári délután ez a felismerésem támadt a jól ismert Ace Ventura filmből. Ez a mondás egy olyan filmbéli helyzetre született, ahol a főszereplő a filmben egy rendőrfőnöknőben felismerte, hogy férfi.

Miért is született meg a fejemben ez a mantrának tűnő Einhornos idézet? Mert az utóbbi hetekben több olyan esemény történt velem közvetetten és közvetlenül is, ahol kiderült:

semmi sem az, aminek látszik.

Kívülről szépnek és becsületesnek tűnő emberekben belülről nemcsak biológiai, hanem kémiai folyamat is zajlódik le. Nem is akárhogy….gyors reakcióidővel. Nem fogok minősíteni, maradjunk annyiban, hogy a tények azok mindig tények maradnak. Úgyhogy figyelni és elgondolkodni ér!

Nem oké a hitegetés, nem oké hogy nem vállalja fel valaki önmagát, nem oké, hogy valaki nem mondja ki, ha már nem szereti a másikat. Nem oké tettetni, hogy jól vagy, amikor kívülről látszik, hogy nem úgy van. Nem oké az önáltatás és nem oké egy csomó-csomó helyzetben a túlzó önérzetesség sem. Nem oké hazudni a másiknak, nem oké a hátat fordítás, nem oké a telefonban szakítás.

Nem oké álneveken levelezni, megszólítani.

Nem oké álnéven ismerkedni. Nem oké átgázolni másokon, nem oké eltűnni, nem oké önző módon maguknak akarni. Nem oké, hogy a másik szemébe hazudsz szemrebbenés nélkül, nem oké a hangszín felemelése. Nem oké ígérgetni, ha belül tudod, úgysem lesz semmi. Nem oké átverni a másikat sem anyagilag, sem érzelmileg. Nem oké elhallgatni a tényeket. Nem oké megalázni. Nem oké megszégyeníteni. Összességében a nem oké

méltatlan!

Így viselkedni egy embernek önmagához és másokhoz mérten is elég erősen kérdőjeles. Kérdőjeles az is, ha beteg leszel, ha nem tudod azt csinálni, ami a szívedhez közeli. Kérdőjeles, ha egyre több a ránc a homlokodon. Ami kérdőjeles

az gyanús.

Gyanús a túlzó önértékelés, gyanús a túlzó féltékenység, gyanús a kontrollálás, gyanús a simulékonyság, gyanús a saját nevedet nem felvállalni és úgy levelezni. Gyanús, ha nincsenek határaid, gyanús, ha álmatlanok az éjszakáid.

Méltatlanság, kérdőjelek, gyanú.

Hogy is nevezzelek? Einhorn az Finkle, Finkle az Einhorn. És nem oké. Nagyon nem…

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásainkat itt olvashatod:

Nincs értelme

Tágra zárt szemek

A hárítás művészete

 

Felelősségvállalás nélküli élet