Forrás: Pexels

Naponta találkozom azzal a jelenséggel, hogy a férfiak szerint napjaink legnagyobb gondja a nők vásárlásmániája. Sokszor gondolkodtam, hogy összeköthető-e ez a két fogalom: nő plusz vásárlás. Mi az eredménye ennek az összeadásnak? Jogos-e a felvetés? Igaz-e, hogy mindent megteszünk mi nők, hogy ezt a „hibánkat” álcázzuk, leplezzük? Egyáltalán miért kell lepleznünk? Le volt értékelve…olcsó volt…. Igazából sosem értettem, miért kell magyarázkodnunk. Egyszerűen megtetszett és megvettem :-). Azt gondoltam ezek után, hogy akkor a vásárlás gyakoriságával van baj, de a közvélemény kutatásom kielemzése után kiderült, hogy ez sem igaz. De akkor hol bukik meg a leplezésre ítéltetett „ vásárlási mániánk”? Ott, hogy bevalljuk; tetszeni akarunk! és ezt pörögve, dicsekedve, kihívóan meg is mutatjuk!

Mi, ha nevezhetjük így, egy „kommunában” élünk egy kicsi, kedves utcában, ahol a közösségben mindenki egyenlő, összetartó és SEGÍTŐKÉSZ! Ennek a segítőkészségnek köszönhetően bukott le életem értelme. Elmesélem :-).

Egy napon hazaérkezve, meglepetten láttam, hogy utcánk minden férfija egy lombvágóval hadonászva a kertünket rendezi, szinte sorban állva az új szerkezetért. Csak közvetlen szomszédunk ült tétlenül odaát és mosolyogva figyelte a többiek ténykedését. Amint észlelték jöttömet, barátunk látva megrökönyödésemet, a következő magyarázkodó mondatot rebegte felém: – Én vettem, csak áthoztam kipróbálni!

Élvezve, hogy szinte sercegett valami a levegőben :-), a következő kérdést tettem fel szomszédunknak:

– Laci bácsi te vetted ezt a gépet?

A pantomim, amely a hátam mögött zajlott őszinte örömmel töltött el, hát még a válasz:

– Az enyém, csak ki akarták próbálni!

Csendes megsemmisülés, vigyorgás, röhögés és egy mentőmondat a drágámtól:

– Mondtam már, hogy milyen jól nézel ki?

Ma már tudom, hogy azért van hómarónk, szögbelövőnk, lombvágónk és sok más eszközünk, mert bármikor szükség lehet ezekre :-), mint nekünk nőknek egy-egy bókra, egy új darab után. Ennyi :-).

Miért kell a nőknek mindig magyarázkodni? Tetszik és kész 🙂