Forrás: Pixabay

Igen. A kommunikációzás egy létező szó! Persze nem mindenkinek. Nem is olyan régen történt meg velem, hogy beléptem a terembe, ahol vitafórumot rendeztünk olyan „érdeklődő” diákok számára, akik „önként” jelentkeztek egy szabadidős programra. Szóval beléptem és ekkor döbbenten állapítottam meg, hogy a mintegy húsz fős vitatársaságom aktívan nyomogatja az éppen divatos telefonját vagy tabletjét. A köszönésem, amely láthatóan és érzékelhetően zavart okozott a kissé poshadt hangulatban, egy-két „Helló!”, illetve „Mi van?” reakció érkezett felém. Megőrizve minden méltóságomat, feltettem a naivnak hangzó kérdést: „Nem engem vártak?” Röhögés után érkezett a válasz egy kedves arcú vitapartnertől: „Mi a jelenléti ívet vártuk! Azt mondták, semmi para, aláírjuk és csá!”

Ekkor a kedves arcú beszélgetőpartnerem – aki ily módon élvezte ezen dicsőségét – és így felkeltette a nyomkodók figyelmét, úgy tűnt fürdött a saját dicsőségében. Ebben a szituban most kellett volna talán megsemmisülnöm, de elkezdtem élvezni a harcot, így az alábbi mondat hangzott el a számból: „Nincs jelenléti ív, mivel csak írástudóknak szokták kiosztani, de a stílusodból ítélve ez a te esetedben kétesélyes!” Csend, röhögés, megsemmisülés… ez mind a levegőben volt a pillanat tized másodperce alatt. Már-már sajnáltam, amikor rájött ellenfelem, hogy ezt itt, így nem adhatja fel! Mire jött a válasz: „Most is írtam ezen az izén! A maga korosztálya kezelni sem tudja!”

Nem, nem adom fel 🙂 – zakatolt és kattogott bennem a védelmi reakció: „Igazad van, de el tudom olvasni, meg tudom tanulni, és ami még fontosabb, értelmezni tudom, amit írsz. És nem utolsó sorban vitatkozni is tudok róla. Amit te tudsz, mindenki tudja ebben a teremben, de ha leteszed a telefont és partnernek tekintesz, lehet, hogy magasabb szintre emelhetjük a kommunikációt ebben a teremben.”

És ebben a pillanatban feloldozásként érkezett a mondat, egy eddig ránk sem hederítő szájából: „Na, akkor kezdjük a kommunikációzást!”

Hát így folytatódott a vitafórum – megtanultam, örökre bevésődött, hogy mi is a kommunikációzás :-).

 Napjainkban létező szó, szleng, megmutatjuk, mit jelent 🙂