Sosem gondoltam volna amikor ezt a nagy sikerű filmet néztem, hogy ez lehetséges vagy hogy ez velem is megtörténhet! Bakker, ha akkor ezt látom… talán jobban érdekelt volna az informatika! De nem…… nekem a sportnál kellett kikötnöm! A hitem, hogy az emberi kapcsolatok csak személyesen az igaziak… hát nem…..nem ingott meg bennem!

A hálózat. Ez a nagyszerű termék hihetetlen dolgokra képes.

Összeköt, pótol, feladatot ad, ellenőriz. És most én is a csapdájában ülök! Küzdök, mint disznó a jégen és ez komoly! Olvasom nap mint nap a posztokat erről! Hallgatom a szülők panaszait, a gyerekek elszigetelt gondjait… és gondolkodom, hogy mi lehet a megoldás? De ekkor berobban a felismerés, hogy ez a rendszer engem is felzabál….szépen lassan, de biztosan!

Hajnalban kelek, hogy megnyithassam a kötelező felületet (száz helyen adminisztrálok), hiszen csak akkor működik megfelelő tempóban. Majd futok egyet a környéken és még mindig csak reggel 7 óra, de ezzel úgy gondolom, hogy kieresztem azt a gőzt, ami tudom, hogy a továbbiakban vár majd rám. Majd nyitom, töltöm, értesítek, magyarázom, ellenőrzöm, visszajelzek, megírom…

És az élvezet, PPT-t készítek, nyitom, töltöm, írom, új dia, feltöltöm, várok…

Kérdések, hiszen az a nyelvezet, ami köztem és a gyerekek között már kódolva van, a szülőknek semmit sem mond! Újabb magyarázat, írom, töltöm… Pánik! Nem, nem nálam…. a szülőnél, mert nem megy, nem oda, nem akkor, nem úgy! Én nyugtatom és ekkor végigfut rajtam, mikor lettem ekkora spíler? Áááá…csak egy dolgot  tudok, hogy ez egy átmeneti állapot!

Izgalom és még mindig csak reggel 9 óra! Jönnek a leckék! Ugye milyen abszurd? És megérkezik a lecke fejjel lefelé, nem baj, én sem tudnám másképp?! Majd 8-as betűméretben, nem baj van szemüveg! Majd üres oldal. Na ez már kifog rajtam! De amikor 11 órakor végzek a javítással, jógikat megszégyenítő pózban, szemüvegben, plusz nagyítóval és végre eszem, elönt az érzés, hogy mindent megtettem! Senkit nem hagytam cserben! Mindenki kapott matricát, mindig újat, ne unják meg!

Majd megérkeznek saját itthon küzdő gyermekeim, akik jelzik, hogy ez az egész egy f.s, szar, hirtelen rám ömlik a teljes szinonima szótár! Végre ebéd!!! Igen, ez hiányzott a családomnak, mert kitisztul a kép, de jó, nekem olyanom is van!!!!

Egy szabad órám van: mosok, főzök, takarítok… Kikapcsolódok!!!

Délután 3 órakor, már ver a víz! Mindjárt óra lesz! Igen, én fogom tartani! Igen, készültem rá nem keveset! Akkor mi lehet a gond? Az, hogy a gépemen se kamera, se mikrofon? Ááá ez nem lehet akadály, hiszen már számítógépguru lettem! A megoldás a telefonom, mert ő okos!!! Azt mondták!!! És menni fog, már folyik rólam a víz…

Minden óra után van síró feszült gyerekem, akit ledob a net vagy aki nem tudja bekapcsolni a mikrofont! Van több szülő, aki többször kérdez, mert akadozom vagy nem érti mi folyik itt.

Ez a modern oktatás?

Mi a fene ez a feladat, hogy lehet, hogy a gyerek érti, amikor ő nem! Súgás hátulról élménye, ráadásul rosszul! Élmény! Röpke 1-2 óra alatt mínusz 2 kiló! Minek futottam reggel? Ez is karban tart, ja ez a stressz! Ki volt az a marha, aki azt mondta, hogy ami nem öl meg az megerősít?!

Este 6 óra, vége… hiszem én!

Mert még ott van a síró gyerek megnyugtatása… az értetlen szülő felvilágosítása. Este 8 óra körül odalép hozzám egy ismerős arc, azt mondja ő a férjem! És tényleg láttam már valahol… Fényképalbum! Igen, ő van a közös képeken… Fogyott… Még szerencse, hogy önellátó, így nem súlyos az állapota! Este 9 óra és elhangzik hitvesem kérdése: “ugye nem aludni mész?” .

És látom magam, ahogy a hálózat csapdájában, mint egy pókhálóban vergődöm fennakadva, kifeszítve, szemüvegben, jógapózban, és álmomban azt suttogva ctrl C, ctrl V…


TOP10 írásainkat itt nézheted meg!

Ha szeretnél még a Pontblogon más bejegyzéseket is olvasni, itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk, megoszthatod vagy lájkolhatod a tartalmat.


Hasonló témában írt bejegyzéseinket itt találod:

Balassa Rozi: Online oktatás

Balassa Rozi: Úgy cserélnék…

https://pontblog.hu/portfolio/balassa-rozi-felveteli/A járványügyi helyzetben felértékelődtek a kapcsolatok. Na de pont ilyenek? És így???