Kezemben a kosárral beálltam a sorba, elkezdtem a futószalagra kipakolni a cuccaimat. Ekkor vettem észre, hogy egy régi, de nagyon távoli ismerős áll előttem, úgy cirka 10 éve nem találkoztunk. Amikor egymásra néztünk, mosolyogtunk, köszöntünk egymásnak. Érdeklődő kérdést kaptam, miszerint hogy vagyunk? Sablonos választ adtam, miszerint köszönöm, jól vagyunk. Mérlegállásba érkezett a beszélgetés, mert őszintén bevallom, engem annyira nem érdekelt, hogy velük mi van, így 10 év után sem. Gyorsan mérlegeltem, hogy vajon mi baja lehet ebben a pár percben az empátiámnak, merthogy

a belső hangom az biztosan csődöt mondott.

Bármennyire is szerettem volna, hogy segítségemre siessen, nem érkezett meg az empátia icipici csírácskája sem.

A pár pillanatnyi belső csatározásom közepette kizökkentett a távoli ismerős egy mondata, miszerint várjak egy picit, mert szeretne mutatni valamit. Elkezdett matatni a szatyrában. Pörgettem magam előtt, hogy hű most aztán örülni kell a gyerekek fotóinak meg élmény beszámolókat kell végig hallgatnom. Vettem egy mély levegőt és azt, amit akkor láttam az hirtelen minden képzeletemet felülmúlta.

A szatyorból előkerült egy

pumpás flakon.

Kérdőn néztem az ismerősre (ilyenkor azt hiszem kívülről az látszik az arcomon aminek kell 😊), mit akar, le akarja fertőtleníteni a kezem vagy mi a f@sz. Majd két kezébe vette a flakont és arcához emelve (mint egy flakon reklámban????) mosolyogva közölte, hogy képzeljem el, ez a folyékony szappan most csak 199 Ft a drogériába, vegyek én is több darabot, mert nagyon akciós. Azt hiszem az ő szemüvegén keresztül kábé úgy nézhettem ki, mint egy rakás szerencsétlenség, aki tátott szájjal figyelte ezt az egészet, hogyan is van most ez. Ha 10 év után találkozom valakivel, még az is normális lett volna, hogy fotókat nézegessek…de hogy 10 év után egy folyékony szappan 199 Ft-ért meg tud lepni, azt soha nem gondoltam volna.

Végiggondoltam, ha én 10 év után találkozom egy távoli ismerőssel, tuti biztosan nem egy 199 Ft-os pumpás folyékony szappant fogok promotálni, inkább megpróbálkozom a több ezer forintos

koffein tartalmú, agyserkentő készítményekkel.

Azok hátha jobban hatnak az ilyen helyzetekre 😊….mindkét oldalra értelmezve….

————————————————————————————————————————————-

Ha tetszett a bejegyzésünk, közvetlenül a bejegyzés alján látható ÉRTÉKELÉS-nél fejezheted ki, mennyire, továbbá ugyanitt megoszthatod a Facebook-on keresztül is, ha jelentett számodra bármit az írás tartalma.

Az oldal alsó részében található HOZZÁSZÓLÁSOK résznél tudod elmondani véleményed, amit előre is nagyon köszönünk, hisz kölcsönösen formáljuk egymást. A fenti funkciók használatához, tájékozódáshoz a Pontblog GDPR szabályzatát itt találod.

Hasonló tartalmú írásunk itt olvasható:

Mesemaraton

Tíznegyven

Közelharc